Augusti och jag njuter.

God kväll alla nyfikna humaner och välkommen till ytterligare ett inlägg i min musikblogg.
Här tar jag som sagt upp godheter som jag lagt i bakfickan under alla år som musikfanatiker och bjuder med mig av hela kalaset till verkligheten. Den här veckan har jag jobbat asset av mig och kommit hem vid 21 varje kväll. Men nu har jag en lugn stund att lyssna på musik på. Jag har förmodligen fått ett nytt jobb! Som artist/sångerska med ett grymt coverband på den nya färjan Silja Galaxy, vilket är helt underbart. Tänk, som ett heltidsjobb med bara spelningar 20 gånger i månaden. Jag bangar inte för det är ju precis det jag vill göra hela tiden. Kul kul. Nog om mig.

VECKANS LÅT heter "Cripple & the Starfish" och är gjord av Anthony & the Johnsons. 
Gudomlig låt med en grymt vacker text, vad annars skriver inte Anthony?
(http://www.youtube.com/watch?v=F-JwTD10AXQ&feature=related)

2207879.jpgAnthony

 

Crisis? What crisis?


VECKANS PLATTA heter "Crisis? What Crisis?" och kommer från ett av mina favoritband Supertramp. Plattan släpptes år 1986 på skivbolaget A&M. Kolla speciellt in låtarna "A Soapbox Opera" och saxofonsolot i "Just a normal day" för det är rysfaktor på HÖG nivå.
(http://www.lastfm.se/music/Supertramp/Crisis%3F+What+Crisis%3F)



KONSERTIPS!

SAMSON FOR PRESIDENT, MUSIC IS THE WEAPON -
a tribute to Fela Kuti
Klockan: 21:00
Datum: 30/8 -2008
Kategori: Afrobeat
Plats: Fasching, Kungsgatan 63
Samson for President står för ny, egenartad, soulklingande, rytmisk musik med mycket själ. En stor scenpersonlighet kompad av en av huvudstadens bästa soulband. Han har redan turnerat i många av världens hörn (allt från Australien, Ghana och Colombia) och spelas nu flitigt på P3, vilket skapat ett stort sug för live-framträdanden även på hemmaplan. Samson for President är även aktuell med skivsläpp här i Sverige. 

musicistheweapon_liten.jpg

Vi kommer samma kväll att få lyssna till akten Music is the Weapon, som gör en fantastisk tribute till afrobeat-legendaren Fela Kuti. Bered er på medryckande blås och magiska rytmer i Tony Allens anda under en svettig kväll med stenhård, passionerad nigeriansk funk. Allt i en hyllning till en av Afrikas och vår tids stora musikaliska och politiska profeter.

 

VIKITGA DATUM

♥ TRACY CHAPMAN 16 NOVEMBER PÅ CIRKUS KAN MAN INTE MISSA ♥

STEVIE WONDER 19 SEP PÅ GLOBEN

REM 7 SEP PÅ GLOBEN
(Med Editors som förband, awesome)

Love, Lia




RSS 2.0