MUSIKBLOGGEN

Från och med nu är det tänkt att detta ska vara en musikblogg som endast ska handla om musik och musiker. Hur jag nu kommer hålla mig till detta och inte börjar skriva om mina dilemman till vardagsproblem eller saker som irriterar mig, som jag ofta gör. Jag hade tänkt att jag ska tipsa, och tyckte att jag skulle vara rätt person eftersom min musiksmak är barnsligt bred. Jag är själv musiker och jobbar i en studio oftast som körsångerska men håller på med mitt eget i sin takt. Jag sjunger även i en otroligt grym kör som heter "People of soul" och vi har precis färdigställt vårat album "So close to heaven" som den genialiske Glen Scott skrivit alla låtar till. Glen är producenten jag jobbar med i studion. 
Hoppas alla ni som läser det här fortsätter följa denna blogg för det kommer upp en massa bra musik och tips!

Dagens låt: Band Of Horses - No one's gonna love you 
(http://www.youtube.com/watch?v=jfX6WTOmt5E&feature=related)

Band of horses är ett gäng på 4 killar från Seattle. Bandet bildades 2004 och är signade på Sub pop records. Denna låt har så grymt snygga intervaller i sången så jag dör och texten är som i alla deras andra låtar, otroligt genomtänkt.

Dagens platta: Peter Gabriel - Up
(http://www.lastfm.se/music/Peter+Gabriel/Up)

Jag bara måste börja med att presentera den mest genialiske mannen inom musikvärlden, Peter Gabriel. han är min all-time-hero och största idol (om det fortfarande heter så). Just denna platta "Up" kom ut 2002 tillsammans med turnén "Growing Up tour" som jag faktiskt såg. Alla, jag menar alla spår på denna platta är helt otroligt välgjorda och har varsin karaktär. Denna platta är ett måste för er som gillar pop/rock/artrock med influenser från hela världen.

KONSERTTIPS!
Det amerikanska indie/electro-bandet THE FAINT från Nebraska kommer till Sverige! De spelar måndagen den 8:e september på Debaser, Slussen! Jag kommer utan tvekan vara där. Kostnaden är 160 riksdaler och som vanligt är det 18 års åldersgräns, jag tänker på dem som är under och vill se sitt favoritband, stackare. Men, dumt att missa detta tillfälle!

 

16-160.jpg

 

/Lia

Jag är relax, allt är relax.

Det har gått en lång tid sedan skolan slutade, och den slutade ju verkligen på riktigt. Nu har jag ingen mer skola på ett tag. Fast jag vill gå i skolan, men jag var ju så dum och sökte endast en folkhögskola och just den som är så eftertraktad och dom bara tar in 3 personer på. Jag kom alla fall som första reserv så lite stolt är jag. 
Sedan skolan slutade har jag bara träffat 2 stycken från gamla klassen, det var var som Anna sa altså. 
Jag saknar skolan otroligt mycket och jag kommer ihåg när jag började i ettan och vi sjöng mattis & borka med 2orna och 3orna inför japaner eller kineser eller var dom kom ifrån. Jag minns invigningen av skolan, vi hade så otroligt roligt. Om man ändå kunde dra tillbaka klockan och jag fick göra om dessa roliga år. Detta är altså ett tips till alla som börjar gymnasiet, för det är verkligen den roligaste tiden. Eller... Nja, kanske inte om man väljer handel, ekonomi eller natur men då får man ju skylla sig själv i och för sig.

Nu är det sommar och jag har hunnit vara på 3 festivaler, men inte dom jag räknat med dock. Första vart Arvika som jag panikköpte biljetter till med Anders dagen innan. Andra var Stockholm Jazz, som jag även spelade på. Den tredje var rockweekend som jag åkte till med Far och bror, det var faktiskt roligt, dock inte alltid spelade de min musiksmak men jag är väldigt öppen för förslag. Bäst där var i alla fall Thin Lizzy. Herregud när dom började köra "Dancing in the moonlight", jag dog, dom var så himla bra. Men som man kanske vet är ju Phil Lynnot stendöd sedan tidigt 80-tal så jag var lite skeptisk till om det verkligen kunde bli en bra spelning utan honom, men så vart det. Deras nya sångare lät precis lika dant nästan men han var vit och hade en lång hårdrockskalufs. Andra band jag såg på rockweekend var ett band som heter H.E.A.T, görsnygga grabbar i 20-årsåldern som lirar grym hårdrock men MYCKET 80-talskänsla. 

Arvika däremot bjöd på grymt mycket bra musik som föll mig mer i smaken. Jag listar de jag såg.
∞ Interpol
∞ Death cab for cutie
∞ Kooks
∞ Hot chip
∞ Cut copy
∞ Combichrist
∞ Danger
∞ Yelle
∞ MSTRKRFT
∞ Maps
∞ Efterkland
∞ Aril Brikha
∞ Tingsek
∞ El perro del mar
∞ Sagor & swing
∞ Lacrosse
∞ Sirqus Alfon

Dessa är vad jag kommer ihåg att jag såg i alla fall. Men jag har två favoriter som var överlägset bäst och det är Interpol och Sagor & Swing. Sedan kommer Orionganget som typ Danger och Yelle. Juste, jag såg lite av Slayer men det var helt värdelöst så det tänker jag inte skriva om. På festivalen var jag mest med Alex & Bill som är två störtsköna grabbar som båda är modeller och är hur coola som helst. =) Vi åkte hem i en cremefärgad bubbla och det var egentligen helt sjuk hemresa. Vi stannade på Kalles landställe och sov över en natt efter, detta ligger i Nora. Efter det så vart vi stoppade av polisen när Bill gjorde omkörning på helsträckat, synd bara att det var en civilpolis vi körde om. Som tur var fick de larm precis när de stannade oss och de lät oss åka utan böter, haha. 

Jag tror att jag blivit lite av en modebög faktiskt. Synd bara att de hände just nu för jag är helpank =)
Nu ska äta Laxwok med Keso. GOTT! Kommer väl skriva här igen inom en snar framtid.

Love, Lia




RSS 2.0